Lege bouwput Maankwartier: bouwstart Maanhotel wederom fors vertraagd

Posted by | May 06, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

 Aan de ene kant staat het Royal Filmtheater al bijna 2 jaar leeg terwijl de aangrenzende brasserie ter overname aangeboden wordt (www.uwhorecamakelaar.nl) en ook het Corio Center volop ruimte te huur heeft. De voortgangsrapportage Maankwartier liet het deze week al doorschemeren vandaag deed de krant er nog een schepje bovenop: de bouw van het Maanhotel heeft wederom vertraging opgelopen en start nu kennelijk pas in november. De zoveelste vertraging zonder dat bekend is wie het hotel gaat exploiteren.

Eerder werden Saillant hotels uit Gulpen en het Duitse Rimc naar voren geschoven als exploitant van het hotel. Beiden haakten af. Toen vorig jaar bekend werd dat een Duitse koper zowel Maanhotel als parkeergarage zuid gekocht had bleef het daar lange tijd bij. Al vorig jaar werd gemeld dat heel snel bekend zou worden wie koper en exploitant zouden zijn. Koper blijkt Werner Kindermann uit Baden-Baden terwijl nog steeds niet duidelijk is wie de hotelexploitatie op zich neemt.

Nu het krantenartikel specifiek becijfert dat van de te investeren (circa 18 miljoen euro) realisatie van zowel Maanhotel als parkeergarage Zuid (bouwput kop Saroleastraat) -voor zowel grond als plan- onlangs 372.000 euro betaalt zijn luidt de vraag wanneer de rest van de investering volgt. Deze maand zou de opdracht voor de bouw van het casco hotel moeten volgen. Een miljoenenopdracht. Hoe zit het met parking Zuid?

Sociale woningcorporatie Weller blijkt ‘iets van de prijs te hebben afgedaan’ laat de corporatie bij monde van haar directeur weten. Als reden daarvan wordt gegeven dat Kindermann ook de parkeergarage kocht en de sociale woningcorporatie daar ‘goed op verdient heeft’.

Sinds eind vorig jaar lijkt een miljoenen investeerder uit Duitsland te zijn gevonden. Een investeerder die overigens bij de feestelijke bouwstart ontbrak en sindsdien niet breeduit in de media opdook. Wellicht interessant om eens wat meer van deze Duitse investeerder, zijn achtergrond en beweegredenen te weet te komen. Anderen in zijn positie was al lang en breed een of meerdere grote interviews te beurt gevallen. Herr Kindermann bleef tot op heden buiten beeld.

Wanneer de bouw van het nieuwe station op de plaat over het spoor start staat in de sterren geschreven. Zonder opgang ernaar toe (iets bouwen in Zuid) wordt het bitter moeilijk om het nieuwe station vanaf de zijde Zuid (Saroleastraat) te kunnen bereiken. Ook moet de betonnen plaat ‘iets voor zich hebben’ omdat dit anders de stabiliteit van het geheel allerminst ten goede komt…