Ligt Primark aan het eind van een winkelpassage?!

Posted by | September 05, 2013 | Nieuws, Vanuit de fractie

primarkDe Primark (een gekende grootschalige kledingwinkel) contracten, die diverse collegeleden zagen maar waarvoor Hart-Leers door de wethouder naar projectontwikkelaar Multi doorverwezen werd, benadrukken dat de bouw van het Schinkelkwadrant, wat Primark betreft, uiterlijk per mei a.s. starten moet. Primark ligt dan echter, zoals het er nu uitziet, aan het eind van een winkelpassage dwars door het nieuw te bouwen Schinkelkwadrant.

Op de plek van de beoogde entree, pal tegenover het Coriocentre, ligt momenteel een grootschalig kantoorgebouw. Een gebouw, pal achter de enige coffeeshop in het stadscentrum, dat nog steeds in gebruik is en waarvan allerminst duidelijk is dat projectontwikkelaar Multi en de eigenaar van dit gebouw tot elkaar zijn kunnen komen.

schinkelkwadrantEen dwars doorsteek door het nieuwbouwproject Schinkelkwadrant zou de winkels aldaar van binnen uit ontsluiten. De dwarsstraat met aan de kop (ter hoogte van de Schinkelstraat) een Primark gelegen zou ‘een rondje stad‘ stukken completer maken. Echter: als een van beide ingangen (op de plek waar momenteel een nog in gebruik zijnd kantorenpand staat) er niet komt, tenminste hierover lijkt alles behalve overeenstemming bereikt, ligt Primark aan het eind van een winkelpassage die alleen via Promenade -II- te bereiken valt. Is dat überhaupt wel wat Primark wil en strookt dat met alle tentoongespreide plannen? Nee, natuurlijk niet.

Voordat de gemeenteraad het bestemmingsplan dinsdagavond a.s. vaststelt lijkt het ons wijs om eerst duidelijkheid te hebben over de concrete (en actuele) eigendomsverhoudingen. Kan projectontwikkelaar Multi wel of niet over deze cruciale toegangspoort tot dit bouwproject beschikken of komt er wellicht daadwerkelijk een winkelpassage die doodloopt bij Primark en geen doorsteek richting Coriocentre kent…