Speeltuin Molenberg weerloze prooi voor dieven en vandalen

Treurig, diep treurig is het. Hekwerken en poorten verdwenen, de stoeptegels rondom het zwembad zijn weg, het terras bij het snoepwinkeltje ligt bezaait met glas, ruiten zijn ingeslagen en rolluiken opengebroken terwijl divers ‘los speelgoed’ onvindbaar is. Dit is de huidige stand van zaken bij speeltuin Molenberg. 

Zonder het met de wijk te delen besloot de wijkvereniging samen met gemeente Heerlen begin vorig jaar dat de speeltuin niet meer open ging. Buurtbewoners die er ziel en zaligheid in wilden steken werden vervolgens niet serieus genomen waarna de speeltuin op dit moment aan vandalen overgeleverd is. 

Hart-Leers: ‘Wij hebben burgemeester en wethouders meer dan eens op de mogelijkheden van speeltuin Molenberg gewezen. Toen dit, tot onze grote spijt, aan dovemans oren gericht bleek wezen we eind vorige week wederom op de belabberde staat van de speeltuin. Een trieste situatie die dag na dag verslechterd. Ondanks dat sinds maandagmorgen een brandbrief op het bureau van burgemeester en wethouders ligt gebeurt tot op heden helemaal niets.’

Eenieder die verwacht dat deze speeltuin, gemeentelijk eigendom, sowieso snel deugdelijk afgesloten wordt heeft het volledig mis. Heerlen onderneemt helemaal niets en laat daarbij haar publieke eigendommen vernielen en stelen.

‘Het is treurig, diep terug om dit te zien gebeuren. Ondanks onze vele mondelinge en schriftelijke vragen,alle waarschuwingen ten spijt en alle goede bedoelingen uit de buurt laat de gemeente Heerlen het zienderogen allemaal koud.’