Struisvogel politiek: problemen Maankwartier van kwaad tot erger

Posted by | July 10, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Wellicht herinnert u zich nog de vele malen dat Hart-Leers politiek werd uitgefoeterd als het om kritiek op het Maankwartier ging. Ondertussen ging het keer op keer mis, volgde het ene het andere probleem op en koste dit handen vol geld. De momentele problematiek met betrekking tot het Maanhotel was kennelijk de druppel en brengt klaarblijkelijk zelfs (tot voorkort nog?) Heerlens grootste Maankwartier fans publiekelijk tot het uiten van de nodige hoofdbrekens.

Wie weet weten de schrijvers van bijgaande brief, wellicht via contacten in de bouwwereld en/of sociale woningbouwcorporaties en/of het stadsbestuur, al veel meer over de momentele problematiek. Vreemd is het dan wel dat dit allemaal pas naar buiten komt nadat Hart-Leers onlangs het retentierecht onder de aandacht bracht en het college daarop binnen ‘no time’ een raadsinformatiebrief -die overigens de datum van 13 juni kent- openbaar maakte.

Heerlen moet voor eigen rekening (!) het nieuwe, onlangs aanbesteedde, NS station bouwen. Daarbij lijkt ook dit door de momentele problematiek tot een heel groot probleem te zijn geworden. Zonder invulling op de peperdure betonnen plaat over spoor bereiken delen Noord en Zuid elkaar bovendien allerminst. Daarbij dient wellicht ook iemand uit te dokteren wat voor een Maanhotel in de plaats zou kunnen komen.

Ondertussen lijkt een publiekelijk beschimpte Duitse vastgoedbelegger de kwade genius,  ‘de man die er een slaatje uit wil slaan’. Een ‘Schlitzohr’ wellicht?

‘Abwarten und Tee trinken’ zegt men in Duitsland. Of dit een ‘slim doordacht scenario’ -in ontwikkeling- is valt kennelijk allerminst uit te sluiten. Daarbij klinkt steeds luider dat het inmiddels om een betalingsachterstand van miljoenen euro’s gaat.

Oh ja, dat Hart-Leers al jarenlang op de vele nadelen en grote risico’s van het Maankwartier wijst -en vandaar consequent tegen het mega bouwproject stemt en keer op keer weer op vele malen betere alternatieven wijst- bent u vast en zeker niet vergeten. Toch?

WebPage