Voormalig kerkgebouw Schaesbergerveld lijkt aan ‘t lot overgelaten

Dichtgespijkerd, deels opengebroken en op een andere plek door brand beschadigt ligt het kerkgebouw in het Schaesbergerveld erbij alsof het aan z’n lot overgelaten is. Diverse plannen verdwenen in een la terwijl het grote gebouw -midden in de wijk- zichtbaar achteruit gaat.

De tuin werd onlangs flink aangepakt en weggesnoeid terwijl ietsje verderop de uitgebrande ruimte gemakkelijk te betreden is en de zwartgeblakerde rommel aldaar verre van plezierig is. Alhoewel het er sterk op lijkt dat Heerlen geen eigenaar is (het bisdom zeer waarschijnlijk wel) moet iemand snel aan de bel trekken, de rommel opruimen en de voormalige kerk weer goed tegen vandalisme afsluiten.

In het recente verleden werden alle voormalige kerkgebouwen in en om onze stad bekeken en op een lijst geplaatst. Welke plannen zijn er voor dit kerkgebouw en per wanneer worden deze plannen in praktijk omgezet?

Voor het voormalige kerkgebouw prijkt een nieuwe weg (de MSP allee), ietsje verderop wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw speelpark en extra parkeergelegenheid terwijl de kerk -midden in de wijk- steeds weer ten prooi valt aan vandalisme.

Hart-Leers vraagt de wijkwethouder om tekst en uitleg: hoe luiden de concrete plannen op dit moment en op welke manier wordt, per wanneer, het vandalisme snel een halt toegeroepen?

kerk-msp