Opzienbarend: foute basis voor stadslandbouw plannen voormalig CBS gebouw

In de zaterdag editie van het Limburgs Dagblad spendeert de economie sectie van de krant een dubbele pagina aan -Telen in de Stad- met als kop er boven ‘Groente uit de Plantenfabriek’. De pagina’s B16 en B17 gaan daarvoor nader in op Urban- c.q. Cityfarming. Ook de stadslandbouw plannen in het voormalige CBS gebouw te Heerlen komen daarbij aan bod. Wat daarover geuit wordt is niet mis oordeelt Hart-Leers.

In de omkaderde tekst ‘De consument wil voedsel dat met liefde is geproduceerd’ staat letterlijk het volgende:

‘In het voormalige CBS-gebouw in Heerlen is zes jaar geleden gepoogd om een stadslandbouwproject van de grond te krijgen. Heerlen zat met een leeg gebouw en zag in cityfarming een mooie kans om dat te vullen. “Dat was een verkeerd uitgangspunt”, zegt toenmalig directeur Henk van Latesteijn. “Je moet niet iets beginnen omdat een gebouw moet worden gevuld. Je moet vooral kijken naar de behoefte.”

De Heerlense EcoGrowthCentre plannen zijn sinds de overhaaste verkoop van het voormalige CBS-gebouw (met totale financiering van en door de gemeente Heerlen), een verkooptransactie die erg snel moest gaan vanwege het groeiseizoen, met stilzwijgen omhult…