Stadskantoor Schinkelkwadrant van de baan ‘Salon Heerlen’ weer in beeld

De kogel is door de kerk. Heerlen bouwt geen 7000m2 stadskantoor in het Schinkelkwadrant aan de 2e Promenade. Opvallend is dat in de hernieuwde zoektocht naar een geschikte plek het huidige stadskantoor, gelukkig, weer in beeld is.

Onlangs vernam Hart-Leers al dat het plan Schinkelkwadrant kennelijk tot medio september naar voren geschoven wordt en dat daarmee ook de komst van Primark (wederom) vertraging oploopt. Daarbij werd ook genoemd dat de locatie Schinkelkwadrant, op de 2e Promenade, als stadskantoor -gelukkig- van de baan is.

‘Als de wiedeweerga Salon Heerlen boven tafel halen en samen met de huidige eigenaar/verhuurder NSI om tafel’, luidt het advies van Hart-Leers. Nooit hebben we onder stoelen of banken gestoken dat wat ons betreft het beste scenario is: renoveren/vernieuwbouwen van het huidige stadskantoor aan de Geleenstraat. Dat deze optie nu weer in beeld is terwijl deze eerder afgezworen leek lijkt op een opvallend positieve wending in dit dossier.

Absurd blijft dat stadskantoor Heerlen zich per eind dit jaar gedeeltelijk richting nieuwbouw kantoorruimte in het Maankwartier verplaatst terwijl men ondertussen de 7000 meter nieuwbouwplannen in het Schinkelkwadrant, gelukkig, verlaat. Wellicht nog gekker is dat nu ook als mogelijke locatie het voormalige KNP/ESN kantoor pal tegenover tijdelijk station Heerlen genoemd wordt. Dit ondanks dat Heerlen eerder 6000m2 nieuwe kantoormeters in het Maankwartier kocht terwijl het bestaande voormalige KPN-ESN gebouw over 11.000m2 beschikt waarvan momenteel 7000m2 te huur staan.

Graag willen we bovendien snel inzicht krijgen in de Europese zaak die tegen de gemeentelijke kantorenaankoop in het Maankwartier loopt. Welke kans van slagen heeft deze ‘staatssteun zaak’ en welke gevolgen brengt dit voor de gemeentelijke kantorenaankoop van 6000m2 met zich mee?

Onze voorkeur is en blijft bij herontwikkeling van de huidige stadskantoorlocatie aan de Geleenstraat. Vernieuwbouw/renovatie van het pand net zoals de GGD dat met haar huidige locatie aan het Overloon (Eikenderveld) van plan is…

rib 25032015 inzake niet doorgaan stadskantoor in Schinkel Zuid